Mabuk naik kereta

Salam guys, Sape pernah ade experience mabuk naik/bawak kereta masa first trimester?? Rasa pening and and nk muntah.. ke saya sorang je pelik mcm ni?

14 Balas

Sy awal2 je okay..dok umah yg xboleh melepek mabuk muntah mmg cm kain buruk terbaring je..naik kete,g jalan elok pulak..😅 tp skg start masuk 12w ni,,naik kete da mula mual & pening🤦🏼‍♀️ aduduh...

Tbalik dgn sy, ms 1st trim dulu sy yg nk naik kete,sy drive ke suami drive ke xpe asalkan keluar dri umh je. Kalau boleh nk tumpg ofis suami tdo je kt sana tp apakan daya malu menjadi penghalang😆

Sy tak mabuk naik kreta tapi asal memandu mata terasa mengantuk btl. Sblum prgnt ok ja drive 2 jam. Lps prgnant aduii lansung tak dapat tahan. Terpksa berhenti tepi jalan untuk basuh muka.

Saya first trimester bukan setakat naik kereta tp tiap masa mabuk. Dlm kereta mmg sedia plastik kecik utk muntah. Alhamdulillah masuk 13w terus takde mabuk2.

Sama macam saya sis..dribe pegi keje..struggle gila..nak tahan muntah..sekarang dah second trimester pon sama je..mungkin lain org lain mabuk nya kot..

Sy first trim husband hantar ambik pi kerja, sy kena turunkan seat jadi baring. Sbb takleh nampak jln dlm keadaan kereta bergerak. Now dah okay.

Masa first trimester tu sy xboleh naik kete yg orang lain bawak, sy kena drive sendiri kalau x mula rasa pening walaupun naik xsampai 5minit😂

Sy mabuk naik kereta kalau org bawak. Kalau bawak sendri ok ja. Huhu...nasib kejap ja pening2 tu

sy stp kli blik umah mak mesti pning dan muntah sis . frmsi bgi veloxin khas utk iBu hamil .

Sama la kita sis...Mabuk Naik kereta/drive kereta...alhamdulillah dlm 2weeks je.now dah ok