Pregnancy symptoms

Nak tny yg ade experience first trimester symptoms mcm loya, pening kepala, teruk tak?? And ade yang pernah sampai rasa nak demam or smpai sakit perut (cirit) tak? Sorry tanya sbb sebelum ni okay je

7 Balas

sya 1st trimester semua benda sya loyakan, muntah2 jgn ckp la. kalau bole sehari penuh sebaldi hehe. demam on off, campur dengan gastric, xselera makan. pedih ulu hati teruk sgt2 smpai sya tepaksa berbaring sepjg hari. memandangkan pengalaman pertama, suami smpai takut da sya pregnant lagi in future. xsanggup katanya tgk sya mcm tu, yela muntah dah campur dengan darah pekat sbb hehari muntah smpai tekak saya luka. tapi alhamdulillah, masuk trimester kedua semua tu hilang.

Loya muntah pening tu mmg perkara biasa sis. Saya sepanjang hari mcm tu dari week5 smpai la skrg week11😅 cuma skrg dh kurg kerap muntah. Dlu pernah cirit birit. Doktor kata salah makan or sbb dehidrated. Bykkan minum air masak sis

teruk smpai msuk wad...😂😂 first mmg rasa migrain dn skit kpala sngt trutama awal pagi...loya dn mual2 tiap kali makan...xdemam cuma rasa badan membahang yg on off...sakit2 sendi,rasa mngeras musle2...cirit xda pulak...

Sya skrg loya tak hilang2 lgi , harini masuk 7w sakit kepala pulak , tak boleh nak bangun langsung , bila bangun tu terasa mcm rumah berpusing jee , tak sempat nak makan just buat air milo je then baring balik...

sy xde rsa apa pun.. biasa je mcm xpregnant pun ad, plus kuat mkan lg ad la sebelum tawu pregnant tu.. skrg ni dh msuk 14w bru mula rsa sikit2, xleh bau certain masakan, pagi2 perut meloya je

Sy mula2 okay,masuk 4 minggu demam on off loya,xboleh lambat mkn,alhamdulillah sekarang nk masuk 12 minggu loya demam xde dah,cuma x boleh makan lambat

sye baru masok three trimester pon masih pening alahan muntah ....