Salahkah??

Salam... Ermmm maaf sbb soalan nie dh mcm satu luahan... Sy 33 week,dh x larat nk buat kerja.nk bgn pn suami kna tlong.. Msalah sy, bila sy dh kurang wt kerja rumah,automatik mk mertua sy marah ckp pnyegan sgt,kang nanti ank cacat..sedih la.cm mendoakn plak.. Sy dh x larat nk angkat bakul bju .. Klu angkat jgk sakit piggang pastu bila msak brdiri lama ja kaki bengkak.. Mertua sllu kol kak ipaq ngadu sy nie x leh diharap,x bleh wt kerja.. Bila suami tlg wt kerja, mertua mesti perli2 ckp kna caqi org gaji la klu cmni.. Sy stress la.. Bru2 nie jantung bby bergerak laju sbb sy terlalu stress n kna tahan jp.. Tapi Alhamdulillah kejap ja pastu bby ok n bleh balik.. Sy kn sangkut GDM, selang dua miggu kna g klinik cek gula 4 kli pn mertua marah. Sruh cek kt rumah ja sbb kt rumah nie byk kerja nk kna buat.. Bgi sy bila dpt p klinik tu hri y bahagia sbb dpt kluaq dri rumah tu kjap..time tu la dpt rehat..Sy bkn sja2 xnk buat tpi sy memg dh x laqat sgt2 nk bergerak pn dh terbatas sbb sakit kt celah paha tu smpai 1 tahap tu sy dk berdoa spaya sy dpt masuk wad check in awai sbulan tuk berehat.. Salahkah klu sy berdoa cmtu?? #firstbaby

83 Balas

buat tk peduli je sis...as your husband paham keadaan sis itu da ckup.... tak perlu amik kire ape mlot mertua nak ckp.... lantak kan dia... buat je hal sis....

kesian sis, sis duduk rumah sekali mertua ka? saya pon pernah dan xtahan Tapi sya dh pindah xduduk sekali, kalau saya mau boleh bermasam muka hri2 xkena gitu

semangat sis saya pun rasa macam tu... tp sya tk nak stress sbb saya kena kuat untuk baby saya n Alhamdulillah sya mengadu kat suami suami pun paham saya. .

balik rumah mak sndiri je lah sis, bincang dgn suami mcmne.. lau dia izin Kan better balik rumah mak sndiri, mak mertua & mak sndiri tak sama..

Cuba berbincang dgn suami.. Duduk dgn mertua ni byk buruk pd baiknya.. Suami kena bertindak dan main peranan..moga sis tabah dan kuat ya..

better cari rumah sendiri sis ...senang kalau stay rumah sendiri dri stay rumah mertua ni ..dduk slh , buat kje slh ..fhm2 jela

sbb tu mesti mok duk umah sendiri...biar kecil menyewa, hati senang. stress tu boleh buat meroyan nnti pas branak. gdluck.

sis keluar dri rumah takut dah bersalin lagi huru hara bahaya sis baik duduk asing xpayah duduk ngan mertua

kesiannya awk. sy doakan lembutlah hati mertua awk. jgn dia aniaya awk cmni. smoga awk dipermudahkan segala urusan ya

ada rezeki lebih keluar laa sis. sebaiknya duduk rumah sndiri. ni laa yg org kata, dekat bau tahi, jauh bau bunga.