Induce

Salam.. Due sy 21/9 ni.. Tp esok doktor da suruh sy masuk wad utk induce, sebab air ketuban sy kurang, 5.24..ada siapa2 dlm ni yg pernah induce x? Mcmna? Sakit sgt ke? Lpstu baby terus keluar ke? Sy anak 1st..sgt2 takut bila dktr suruh masuk wad esok da utk induce?

2 Balas

Sama jer sakit die sis.. Tak tahu beranak celah mana tak sakit. Haha. Jgn risau. Bykkan berdoa jer. Sy induce dah, normal pun dh. Rasanya sama jer sis. Cuma induce ni dipaksa kluar, so ada lama sikit proses berbanding normal yg mmg die nak kluar sendiri. Klu sakit tu, sama je.

Sy kena induce 3 kali. 12jam dlm lr keluar la putera comel sy alhamdulillah