MGGT

Salam & Hi dear mommies.. Ada tips tak untuk minum air gula? Share pengalaman please. 3weeks lagi kena minum air gulaaaa? My 1st baby?

30 Balas

Kne hadap je jgn fkir sgt. Rasa dia mmg pekat gilo la gulaaa semata. 1st dpt prise oren ok skit second mmg gula kosong semata rasa.perghhh...Jgn muntah nnt kne repeat balik. Seeloknya buat kt government, result lebih tepat. Kalau kt swasta dia cek gula prick sikit hujung jari je. Sepatutnya drh kne ambk dari salur darah. Mmg rasa best kt swasta buat air berperisa la, nmpak simple la. Tp fikir kandungan nk result tepat

Mungkin sebab lapar dan agak haus pagi tu kan puasa dari malam tadi, jadi saya telan sekali teguk rasa dia not bad la sgt Sbb kita jenis suka air manis mcm Coca Cola hehe so bayangkan tu mcm coke je xmuntah n xrasa pape pastu tggu dua jam amik darah (KKIA) gula sangkut 1 mata gula puasa 5.1 keputusan darah 5.2 terus dapat award GDM kat buku pink.hmmm

Minum terus jgn stop². Hehe. Cuci mulut lps minum. Jgn cuba2 ntk rasa keenakannya hahah. Standby minyak angin lps minum. Jgn bg peluang ntk bau air gula. Kalau sy mmg akan pening dan nak muntah. Kawal pernafasan lepas minum dan duduk relax tenang2 shaja to control keadaan. hehe Sy pon lg 3weeks kena minum. Hahaa all the best to us!

5y ago

Hahaha

Nk sng dtg pg2 awal2 sbb time 2 air gula suam2 xmanis sgt nk num..klo da sejuk die memekat ssh nk telan..mlm kul10 std pose jgn mkn pape klo lapa sgt tido je sok std mkn ng num air gula 2 la da ckup kenyg wlpn kna tggu 2jam xlapa lgsg..yg penting num suam2 tau ✌

3 weeks lagi nk minum kena start diet dah . Sbb doctor ada ckp , result MGGT bergantung pd pemakanan kita dalam 2minggu sebelum test .. Jd kalau esok kena minum , then semalam u hadap makanan manis , harini u diet .. gula mesti sangkut .. 😉

nasihat sy, pergi la minum dkt any klinik swasta. rm40je skali ambil darah semua. rasa pun best. mcm sy, perisa anggur mcm ribena sebijik. best giler. rasa nk tmbah ais je. x payah nk seksa2 diri sbb skrg ada byk pilihan

Saya ambik mggt dua kali..yg first mmg susah sikit nak minum..tapi yg second ni maybe dah biasa kot, Alhamdulillah boleh je habiskan mcm minum air biasa..tips dia think positive je..

Minum sekali teguk masa tengah suam . saya start malam puasa utk mnum air gula tu , dlam mindset pkir baik2 jea . pkir air tu sedap . okey jea . cuma pening2 lepas mnum .

insyaAllah think positif. Macam minum air terlebih gula je hihi, tapi slow2 je hadam air tu. Tapi time minum jangan fikir macam2, fikir nak habiskan je hehe. Good luck!

Tdk semua klinik swasta sdp rasanya minum air gula..😅... sy dua2 tpt dah try... trus sy regret.. i told to myself hmmm better i just go to klinik gov sj ..😂...