angin dalam badan

Salam dan hi semua. Saya pregnant 7minggu and sekarang ni angin banyak gila dalam badan. Ada apa2 tips tak untuk kurangkan? Sebab angin ni buat tekak loya dam saya xlalu makan. Perut lapar tapi tak boleh nak telan. Huhu. Terima kasih semua

2 Balas

Wsalam, pagi2 sis wajib makan..Dan sepanjang hari tu kena makan sikit tp kerap. Minum air panas suam, mkn buah2, jgn biar perut kosong. Kdg bila dh masuk angin ni, nk makan pun xboleh walaupun lapar. Sy akn urut2 bahu, tengkuk, dada utk keluar kan angin tu, kdg smpai muntah. Sis jgn risau sbb bnd ni normal.