masalah kencing kotor

salam dan selamat pagi semua ibu2/mommy2... saya nak tanya petua dari mommy2 semua.. kencing kotor selain dari minum air kosong banyk.. menu makanan apa yang boleh bantu mengurangkan kencing kotor?saya dah 22week++..alah sikit dengan air kosong😣😣kalau pergi hosp cform kena tahan wad..🥴 mommy2 semua ada petua apa2 tak?

14 Balas

Banyakkan minum air masak and minum air barli..kalau boleh air barli tu sis beli dan buat sendiri.. Kalau beli dekat luar takut manis sangt nanti Semoga sis dan baby sihat ya ❤️

4y ago

yaa baikk trima kasih..🥰

Sama la.. Sy alahan truk.. Mkan gn mnum smua xbleh.. Sbb sy pn bru 11weeks.. Msa 7weeks dh kna than wad gara2 kncing kotor😭28/7 ni chek lg.. Sah2 sgkut.. Air msk xmnum lgsung..

4y ago

Dh sis.. Lemon pn sy cuba. Tp xsmpai 5mnit. Smua keluar balik.. Plg sdeh. Sy cuba nk mkn ubat.. Tp muntah balik. Mcm2 sy dn suami iktiar.. Air zam zam pn dh.. 😔😔kdg2 mcm nk kluar ank tekak dgn usus2 prut ni.. Bla dh xmkan xmnum. Bdn msk angin.. Lg tmbh truk. Xtau nk iktiar mcm mna lg

sy masa bkk buku pn kotor..pastu nurse kata next time u kencing dlu sikit bru masok selebihnya dlm botol urine...tp kalau still kotor sis kena byk minum air masak laa...

byak kn minum barli tnpa gula...alhamdulillah... sy baru sembuh dari kencing kotor juga.. n dokter ade bg ubat juga antibiotik untuk kencing kotor. dan ubat air..

4y ago

mmg takot nk kencing pn jadi fobia...pedih lain mcm..semoga cepat sembuh ye sis.. amal kan air barli je buat masa ni. sy seminggu minum barli n ubat dokter bg..alhamdulillah. seminggu sembuh dah.

Wkmslm....Minum air barli sis...lbih bgus buat sndri....bli brg2 n msak sndri mnum hri2...insyaallah...

4y ago

Sme2 ☺☺

makan lobak putih masak air xpe.. kurangkn garam supaya xnaik darah tinggi

Mnum air barli dan lobak putih blnder mnum air nye.. insyaa allah berkesan..

4y ago

X payah la gula wey minum kosong jela

Minum air Bali yg direbus sndiri, Dan air kelapa muda

Minum air barli tanpa gula

Air kosong + biji selasih