Buat buku kehamilan

Salam dan Hi.. Nak tanya..ini kehamilan saya yang ke 5?..jika kali ni saya buat buku kehamilan lewat sedikit boleh tak?.anak yg lepas hamil 10 mgu saya dah buat. Saya brcadang kali ni..hamil 15-16 mgu baru buat..nurse marah tak ya? Bukan apa..jika dah buat buku tu..nanti tiap bulan nk pergi check up..saya kerja dah la susah cuti..kena bawa anak kecil yg lain lg.ade yg dah bersekolah lagi.tu nk minta pendapat..ok tak? Atau mmg nk kena buat awal2.dah byk kali beranak pon tak tahu lagi ni..?

2 Balas

Waalaikumsalam. Paling lewat utk buka buku pink pun 12 mggu. Lebih dari tu awk akan kena marah dgn nurse dan kk. Lagi awal buka bagus sebab at least boleh monitor kandungan dan diri awk.

Waalaikumsalam.. sy baru masuk 3 ni pun lmbt buat buku pink dh 16 weeks. Doktor n misi x marah..cuma kejut ckp lmbt buat..hi hi

5y ago

Oo..ye la..ade kk ok kan..kk sya pon ok..tp jgn la dah 6-7 bulan bru g buat buku..mrah gaknya juga