susu

Assalamualaikum.... sy baru pregnant anak first... jd tak berapa tau bab pengambilan susu yg sesuai... nak tnya susu ape ye yg sesuai utk ibu mengandung.....

20 Balas

Sy sejenis x bole minum susu dr zaman bujang especially yg perisa original..selama 6bulan mengandung ni baru aritu jela minum susu..tu pun beli susu kotak brand goodday perisa coklat..letak dlm peti ais minum sejuk2..tp pekat & manis so sy tambah air & letak lg ais..

Sy minum susu biasa je. Mcm duth lady, fernleaf. Xboleh minum susu anmum or susu kambing lazz tu. Nk muntah baunya. 😂 Dh bersalin eh elok pulak minum susu kambing. Mengada betul yer time pregnant huuu

Byk yg suh anmum tapi ipar saya cakap anmum ni tinggi kamdungan gula nya.. sy ada beli juga tapi ipar x suh minum.. Tapi Kawan ckp enfamama ok.. Sekarang x minum susu takut baby besar sangat..

Sy minum anlene kotak coklat tu je.. Hehe.. Tu je yg blh telan.. HL kdg2 kalau g shopping mall sng grab je dlm peti ais kedai.. Sis tgk yg mana tinggi calcium..

Sy haritu minum anmum. Manis sikit, tp sy tak ikut sukatan dia. Dh masuk 4bulan lebih tukar enfamama. Lagi okay rasanya. Selang seli dgn farm fresh. 😄

Susu kambing eg, karihome. Susu ne x kuat sgt bau susu kambing. Elok je, nak msuk 9bln susu kambing aje minum. Susu lembu lgsng xdpt masuk

Walaikumusalam.. Sy try cmua susu,tpie alhamdulillah similac rsa cdp jaa x mnis sgt tapi sy cmpur2 minum susu kambing 😊

Minum susu segar Farm Fresh... 😋 ITU yg sy amalkan.. Insya Allah dipermudahkan segala2nya

Boleh cuba susu kambing.. Apa2 brand.. Sis boleh search kebaikan susu kambing..

Saya minum enfamama perisa coklat dgn susu ducth lady low fat or full cream..