baby baru 8 bulan pregnand lg

salam cm ne yea pregnad lg baru bulan nie lewat kalu nak gugurkan boleh ke x yea tnya je pendapat sbb baby baru 8 bulan dgn beranak ritu pon czer

4 Balas

biasanya anak first kalau czer doktor akan bagi suggest nak czer atau normal. jangan gugurkan sis, gugurkan lagi sakit dari bersalin dan berisiko untuk kandungan akan dtg. anggapla satu rezeki untuk puan sekeluarga. pastu puan pergi klinik, nanti doktor akan sahkan puan berisiko ataupun tak. semoga urusan puan dipermudahkan

1y ago

jngn ckp pasal kewangan sis, rezeki anak bukan kita yg tentu kn, klau sis ckp pasal mental bagus lagi... klau bab pnjarakkn tu, pngalaman saya baby 9bulan cezer, saya suda hamil 2bulan ..dktor pantau juga no hal lah , doktor tidak marah cuma dia nasihat itu ini lah tpi semua positif...

saya baby 6 bulan sya dh pregnant, mula2 pun ade rase nak buang, tp tak sampai hati so saya simpan je sampai skrg. mgkin rezeki awal kan. so kite terima jela dgn redha. lgpun sya bersalin normal. better awk simpan je baby tu

x takut dosa ke nak gugurkan tu?? sanggup jadi pembunuh anak sendiri? mmg boleh fikir tu jeke? x terjangkau dek akal aku btol lah manusia yg suka2 nak gugur kan anak sendiri ni.

1y ago

Puan refer doc ya. Pergi je kk. Nanti doc akan nasihat apa yang terbaik untuk puan. In sha Allah semua baik baik saja.

jngn lah buang... sis bawa suami bncng ckp semua yg sis mau ckp n menangis dan cuba mnta suami peluk..