Paras gula untuk check gdm di KKIA

Salam, boleh share tak apa paras gula yang okay/cantik dekat KKIA? dan paras mana yang dah consider sudah GDM? Lepas amik air gula, kena tunggu sejam ke dua jam before nurse test balik? Mohon kongsi pengalaman!

2 Balas

Lps 2 jam kena ambil darah semula slps minum air gula. Tak lebih 5.1 normal for pregnant mom. Tapi result lambat sbb darah akan dihantar ke makmal hospital. Lps hantar darah kt makmal nurse suruh balik. Lps bbrp minggu baru nurse call bgtau ada GDM tak. Result kertas pun lmbt ditampal dlm buku.

saya gdm masa pregnant dulu sis, yang cantik tu dibawah 5 lah,, diatas 5-10 dah gdm .. saya dulu sebelum makan kena 5.5 ,lepas makan akan naik 7 .. so kena minum obat tiap2 hari docter bagi