Tips minum air gula

Hai mommy! Next week 1day puasa saya kena minum air gula. Saya baru 13weeks. Ble mommy semua bg tips utk elak drpd muntah dll? Rasa neves pn ada sbb mcm ble agak sangut gdm. Dan klu sangkut gdm plak mcmn? Dgr2 kena ke kkia hari2 utk check gula. Btl ker?#ingintahu #firstmom

1 Balas

tips dia, takyah pikir bukan bukan. pikir sedap je dapat minum air tu 🤣. kalau sy sedap la dapat air gula perisa oren kat KK. minum sekali teguk je, jangan minum sikit sikit, nanti lambat habis. sementara tunggu 2 jam tu, standby minyak angin pastu tidur. sy pun expect akan sangkut gdm sebab family history, umur, bmi. kena 2x minum air gula, dua2 tak sangkut.