Stevia dan beras utk gdm

Salam. Beras apa yg bgus utk ibu hamil kencing manis ? Dan stevia jenama apa yg original ? Sesuaikah ibu hamil pakai stevia?

2 Balas

beras perang/basmati. tp sebenarnya kawal portion makan dah ok dah. buat suku2 separuh, bykkan sayur. gula boleh je ambil tp jgn lebih 1 sudu besar sehari. sbb ada setengah org kalau tak ambil gula lgsg dia jadi hypo. blh dptkan sumber gula dari buah2 juga.

saya gdm jgak. saya guna stevia ni.. tgk dlm TikTok ada org tu test air greentea letak stevia brand ni gula dia 0.0. so saya cari kat shopee ja.