Cara Elak GDM

Salam ibu2 semua, next week saya kene minum air gula (mgtt) pada usia kandungan 29w. Ada tak cara yg ibu2 pernah buat utk elak gdm dan berjaya tak sangkut? Setakat ni lebih kurang 2 minggu, saya tak minum dan makan manis yg mengandungi gula. Kalau minum manis akan guna stevia. Dan akhir2 kerap berjalan bagi berpeluh. Dan dah tukar makan beras perang dgn diet suku2 separuh. Buah pun dah kurangkan ambil. Harap sangat nanti bacaan lepas bawah paras normal. Ada lagi tak cara lain yg berkesan? Agak2 cara ni boleh elak gdm tak?#ingintahu Taknak kena gdm 😭#pleasehelp

1 Balas

2 hari sebelum kene minum air gula, sy amal kan mimum air kelapa.

2y ago

satu² nya cara terbaik adalah kena diet sehat ,jngn skli² mkn makanan yg ada gula sy pun amalkn diet sehat ini ,alhamdullh gula darah sy dh ok kena jaga mkn sahaja, itulah obat terbaik gdm