Baby 6 bulan kurang menyusu?

Salam, baby saya baru start makan. Selera makan. Berak pun ok. Cuma saya perasan dia kurang menyusu. Slalu dia minum ebm 3/4 oz per feeding. Skrg 3oz kadang x habis. Normal ke?

2 Balas

normal sis, sbb dia dah ckup mkn .. ingat balik baby klau merengek sama ada xselesa badan or lapar kan .. so that kita bg susu then baru tenang .. skrg dia dh mkn, rse2 dia kenyang tak 😊😊 thats why dia tolak susu, sbb dia kenyang .. jgn risau sis, pantau berat dgn najis dia je ..

Normal sis. Ada baby demand susu still maintain. Ada yg berkurang sebab dah kenyang makan