Kurang menyusu

Anak sy dah masuk 2 bulan. Peel tukar bulan ni dia kurang menyusu 3oz pun tak habis. Asyik nak tido je 😅 kadang tu time menyusu pun tido tu pun 1oz je habis. Siapa pernah alami? Normal ke? Terima kasih. #firstbaby #firstmom

8 Balas

Hahahahahha iyeeee. Anak sy pun baru masuk 2 bulan.. Selalu minum 4oz. Skrg bagi 4 oz minum 1-2oz jee. Pastu tolak2 guna lidah sengih2… agaknya sbb umur dia dah pandai nk tolak kot. Dulu2 sua je sedut. Sua je sedut. Skrg tolakkkk jee 😂😂 geram betull

1y ago

Anak sy girl. 2 botol tu bape oz awk?

Sy pon sm. Kejut bgi susu p sengih2 bkn diisapny. Kdg xluak pon. Klo dy nk isappon pling bnyk 1oz. Sllu minum sikit2. Tp rini dy langsung xnk . Yg nk nya tido je..risau sy. Mcn mn lh nk pksa nyusu ado

1y ago

Sis baby awk dh nk menyusu x? Mcm mn awk buat?

sama la baby sy, nak tdo je. sy direct bf, jadi xtahu bape oz dia minum. cuma kekerapan & masa myusu tu dah kurang. risau jugak. rupanya ramai ye mcm ni

Sama laa , sy baru je nk tnya dlm ni hmmm .. anak saya sehari dua ni pelik laa nangi2 lepas tu bila bagi susu dia xnak tp tidur pulak ..

saya pon sama 2 bulan .. tulah saya pon selalu berfikir .. asyik dia nak tdur je .. nak main pon tidak smpai 5 min meragam sda..

1y ago

Kita yang risau kan 😅

ingat ank sy je cmni 😅 buat 3oz tapi minum 1oz je pastu kemam puting.. pastu kuat tido.. risau sy tngok

1y ago

Hahahaha tula. Kalau cite kt nurse mesti nurse cakap paksa je anak minum susu.

ank sy pulk 3oz buat mesti tingal kn sikt belin dln botol😅

1y ago

sama la... 🤭🤭

ank sya mlm bjga ,siang tdr ..bgn pun time myusu sja