Baby kurang minum susu

Hi mummies, baby 6 bulan 4 hari. So Baru dia start makan. Baby kurang makan tu normal lah sbb baru belajar kan tapi baby sy minum susu pun dh kurang. Sebelum ni minum 5 oz skrg minum 3.5 / 4 oz je. Normal ke? Risau sangat ni#pleasehelp #advicepls #firsttimemom

2 Balas

Mungkin dia sedang alami nursing strike atau growth spurt. Terus offer dia susu dan makan dgn kasih sayang. Selain tu cek mulut dia kot ada kulat susu. Kena kerap bersihkan mulutnya

1y ago

ye saya bersihkan mulut baby 2 Kali sehari. skrg Dah okay sikit minum susu tu

baby diberi makan dulu atau susu dulu ?

1y ago

*baby