Kuning Hari Ke-7, ada petua lain ke selain bf/pump susu? 🙏

Salam. Anak saya harini dh hari ke 7, bacaan kuning dia 14 😭 saya dah kerap menyusukan anak. Setiap sejam saya susukan. Tp bacaan still tak turun2. Adakah normal sbb tali pusatnya belum tanggal lagi? Bantu saya 😭.

7 Balas

Takde kaitan dengan tali pusat sis. Kencing berak okay?

1y ago

kencing berak alhamdulillah ok. yg saya perasan, ada perubahan. sebelum tali pusat tanggal, baby kerap tidur yang panjang & kita yg kena paksa dia bangun utk susu (kalau tak, dia tidur je). lepas tali pusat tanggal, dia dah mulai nangis untuk minta susu & kerap buka mata. masa tu senang dah nak bagi susu dgn kerap.