Puting melecet

Salam. Anak saya dah 3 minggu tapi puting saya masih sakit bila menyusu sbb puting saya agak besar utk mulut dia yg kecik. Kena tunggu dia melalak baru dia buka mulut besar. Ada tak yg mcm saya? Nnt dah sebulan + akan ok ke ya?

3 Balas

sama . areola smpai bengkak perit pedih .. tp sy ad sapu dgn mnyk kelapa dara 2x shri slpas mndi slma 2 hari je .. pstu sapu dgn susu bdn .. pstu tiba2 ckup 40 hari dah oke .. nipple dah x bengkak .. kena tuala atau baju pom dah xsakit .. mcm dah kebal tiba2 😅 alhamdulilah .. sy bnyk2 ckp ngn baby n doa slalu nk nyusukan baby tp taknak sakitt 🥹

same dgn sy..jd pedih y amat.nk masuk dlm mulut payah

sama, dua2 puting pedih melecet sekarang 😭