Antibiotics

Salam aidilfitri. Ank sy brumur 2tahun 7bln. Dia demam n doc ckp tonsil bgak. Tp antibiotics xbole bg. Hnya ubt dmam n batuk. Ada x Cara natural utk kuatkn antibodies ank. Tq ❤

6 Balas

toncil kena makan antibiotic sis bru cpt elok. saya mmg toncio dri kecik. so tiap kali toncil bengkak mmg wajib kena ada antibiotic. kena bagi mkanan sejuk. aiskrim. lps tu makanan kne lembut2. mcm bubur. pasta berkuah. and org ade toncil ni byk alah dia. mcm sye xboleh mkn ajinomoto, blackpepper, ais yg buat dri air paip.

12mo ago

kalau toncil2 ni xyah pg kk. pg klinik swasta. lagi better. mcm sye dulu kalau demam biasa boleh la pg kk. tpi kalau demam toncil sye mmg pg swasta. sbb ubt dorg high dose. cpt sikit baik nye.

sis bagi makan aiskrim vanilla. mandikan kerap kalau badan panas. anak sy mcm tu la,kalau demam ja mesti benda pertama yg sy cek ialah tonsil. biasanya bila badan anak sy panas,tonsil akan bengkak. dia tak nak makan dan menyusu. jd sy terus bg aiskrim vanilla,in shaa Allah sehari 2 panas berkurang dan tonsil ok balik

12mo ago

tq sis info. bole aplai jika brlaku lagi. alhamdulillah aritu p spital doc bg antibiotik utk 5hari. doc tu pn x fhm napa doc kk dkt ruma tu xbg antibiotik. lnkali xmo la jmpa doc tu lagi

atas doc kot..ank sy baru ni doc bg je antibiotics..umo 2 taun 3 bln..tonsil ni awk bg mnum y sejuk2..contoh klu mnum susu formula blh bancuh sejuk2.. kerapkan mandi.tp ank awk Ade batuk kn..jd pyh sket klu bg y sejuk2

12mo ago

dia xbatuk sis. oo bole ya on antibiotics. ni nak p emegncy la sbb klinik tuutup.

standard bila demam pakejnya akn bengkak tonsil. antibiorltik utk jangkitan bakteria, diberikan bila perlu. jangkitan virus tdk akan membantu. tambah pre n probiotik dlm diet makanan ank utk boost imune dia.

12mo ago

thx sis.. noted

Bagi makan aiskrim vanilla untuk tonsil. Air sejuk. Elakkan makanan panas2 & goreng2. Untuk demam kerap mandi atau jelom.

makan ais cream vanilla

12mo ago

most wc awak. sekarang ni cuaca panas sgt. mmg kena pastikan baby kita mendapat air yg secukupnya. semoga baby kita dlm lindungan allah