Anak sekarang 11 bulan

Salam admin. Anak sy sekarang 11 bulan, kenapa ye dia susah sgt nk makan? Dah macam macam sy buat utk dia. Dia selalu tolak. Memang normal ke?

2 Balas

Ada baby yang susah sikit nak makan. Mungkin Puan boleh pujuk dia. Dengan create suasana yang selesa untuk makan. Sambil makan Puan boleh cuba untuk berkomunikasi dengan dia. Selain tu, ajak dia makan bersama-sama ketika waktu makan. Kalau Puan berasa risau, saya sarankan Puan refer ke pakar kanak-kanak. Mereka lebih arif dan Puan juga boleh meluahkan kerisauan Puan kepada mereka. Harap perkongsian ini membantu, Puan.

Salam. Anak mungkin bosan dengan makanan yang diberi. Anak saya pun kadang ada masa begitu. Kena makan bersama dengan anak. Kalau ada modal lebih sikit boleh hias makanan anak macam bento tu. Elakkan beri gadget semasa makan.