Anak tak bpe nak makan

Salam hi mummys. .anak sy 2 3 menjak nie tak bpe nk mkn. .dlu dia pemakan. ,masuk setahun. .makin kurang mkn. ,mula2 dia tolak mkn nasi. .so sy buat mee. .pasta. .roti. .murtabak. .nugget. .dia makan okay. .ttiba nie semua dia makan 2 3 suap je. .susah nye la hati sy nie. .ape perlu sy buat ye. .anak sy mnum susu btol. .susu dia okay je#pleasehelp #ingintahu #seriusnanya

6 Balas

teringat anak buah sy. umur 1 tahun. jenis x nak mkn. makan 2 suap terus stop. even susu dada pun hisap sikit je. mmg gtu la perangainya. sampai mak dia dah pasrah.

Sama la sis, anak sy pn masuk 1thun byk bnda xnak mkn padahal sblum ni dye la paling kuat mkn.. Kdg2 memilih. Pning sy diwatnye berat bdn pun xnaik xtrun,mcm tu je..

sama sis, anak saya pun cmtu jugak. makan 2 3 suap lepastu dia taknak makan dah. sampai saya blur dah nak masak apa bagi dia makan😅😅

Anak sy pun mcm tu juga. Fasa2 tumbuh gigi mungkin? Sy ambil towel celup air ais, bg dia gigit2. Da selesa baru dia selera nk mkn 😁

sama la sis, ank sy 1 thun 5 bln pun x lalu mkn 2-3 hrini, pnt sy paksa risau bmi turun

Cuba check gusi anak, mungkin nak tumbuh gigi