34minggu 2nd baby

Salam , ada yang tahu tak kenapaa tulang celah kelengkang kita sakit mcn terkedu gituu , ada yg sama macam saya tak ???

6 Balas

sy 36w hrni..mmg dh rasa lama dh..tp harini makin sakit smpai nk angkat kaki pn seksa..ada yg cakap sbb baby dh ada laluannya...wallahualam..18hrbln baru g check up..x sabar nk tggu baby kluar 🤣 tp masih rasa debar dan seram walauon dh anak ketiga

Saya pun sama. Dkt tulang pubis tu, rasa sakit sgt. Mcm kangkang sy jatuh atas batu rasa sakitnya tu 😅😅 tapi mostly kata normal je sbb ligamen dkt tulang pubis tu dh mengendur utk persediaan baby nk lahir nnti.

Ada. Sebab bahagian pelvik kita berubah. Kerap buat senaman kegel untuk kurangkan ketidakselesaan.

normal kot sis sbb saya pun rasa macam tu dah 32week 3days

Selalunya kalau mcmtu baby dah turun. Wallahualam.

saya pun belah kanan sakit nyilu