alahan hilang

salam.. ada x sesiapa yang mengandung 7minggu tiba-tiba alahan hilang. tapi x da pendarahan. risau pulak

14 Balas

Waalaikumussalam, kalau risau better ke klinik untuk check. Semoga dipermudahkan urusan ye sis dan selamat semuanya. Allahumma Aamiin 🤲🏻 Maaf saya tak dapat share experience sebab masa pregnant dulu tak alami alahan dari awal. Jadi saya tak pasti. Mungkin Ibu2 #TAP yg lain boleh share experience.

3y ago

Haii, saya pun tak mengalami alahan langsung, normal ke?

please cek kat klinik/hosp sis. bukan nak takutkan tp sy pernah mengalami benda yg sama. bila scan baby week 10 dah takde heartbeat sdgkan 2 mggu sebelum tu baby ok. dr suruh tggu 2 mggu utk dia jatuh sendiri sbb masih kecik tak perlu buat d&c

saya alahan teruk pening, mual2 n kembung perut. Tak bole mkn byk! n x bole masak sndri di dapur oleh sya. sbab sya msak x sdp sjak pregnant ni🧐😂 jadi kena makan luar sajaa🤦‍♀️

Wasalam.. Ada.. Samalah saya. Mula2 ada sehari muntah2.. Lepastu esok dah xde. Kdg2 smgu skali je loya n muntah. Lepastu tak ada. Skrg prgnant 8minggu.rase betul ke mengandung ni.

1y ago

best nya... sekejap2 je datang.. kalau saya setiap hari lepas masuk minggu ke 5.. susah nk kerja .. nk makan semua X de selera..

Waalaikumusalam. Alhamdulillah alahan sekejap je. Mmg ada org yg alahan dia beberapa minggu je. Ada yg smp 2nd trimester. Yg sampai nak dkt bersalin pun ada.

Saya spnjnh mngndung first ngn second trismeter tkdek lgsung alahan,, tpi time 3trsmester kuat nauuu alahan nnya tu smpai nk bngun pn tknak

alhamdulillah lah tu. dah boleh makan mcam biasa. saye xdek alahan pon stakat ni. bsyukur boleh makan, masak mcm biasa.

Ye sis, saya sekrg pregnnt 8weeks. Bfore ni saya alahan teruk teruk. Tiba2 bangun pagi ni rasa mcm seperti biasa .

tak semua org lalui alahan,tak semua org akan alahan sampai penghujung kehamilan. tak perlu risau

ok la tu alahan kjap je..mmg ada yg mcm tu.ada jga yg mengalami alahan smpai nk beranak.