Ruam

Hi Salam. Ada tips x nk hilangkan merah di Bibir kemaluan baby

14 Balas

Sy gune yg ni..ok tuk bby sy..kejap dh ok.ms ank msuk nicu sbb lahir prem..doc suggest gune ni...tp depend pd kulit bby..ada yg ok pkai ni..ada yg ok gune sudocream...😉✌dua2 tu dlu pnh doc pakar suggestkn pd sy...tp ank sy serasi dgn yg ni

Boleh cuba beli sebamed nappy cream, dan jgn delay tukar diapers, pilih baby wipes yg sesuai..kalau boleh elakkan yg bau wangi sgt wipes tu, girl sensitif sikit x mcm boy.. Jgn letak bedak..

Bila baby popo ke shishi ke mommy bsh direct dgn air. Guna spray. Elakkan guna baby wipes dulu buat ms ni. Selalu check pampers baby.. Penuh je tukar

Saya pakai nappy cream brand pureen alhamdulilallah serasi dgn ank saya pakai kjp je dah hilang merah nya

Sy pakai ni sis dari ank sulong smpi no 3 mmg x tuka lain sbb memang elok n sekejap je merah2 n melecet tu ad...

11mo ago

beli kat mna ye cream ni

Saya pkai cream moistorizer nivea stiap kli tukar pampers . Ok jer even air kencing da leaking . Hhe

My fmly mmg gune econazine cream ad kt farmasi..tp dr pesan jgn sapu kt muka..tu je..

Try this one sis. Saye gune for my baby..sgt2 berkesan Young Living - Gentle Baby

Pastikan kerap tukar pampers dia & kalau teruk gi jumpa doc ye 🥰

Sama anak kita sis sllu bgtu