1 tahun 4 bulan

Salam .. ada tak sini anak umur 1 tahun 4 bulan tapi masih belum pandai bejalan / melangkah .. ada tak tips bagi anak cepat bejalan. Terima Kasih💚

1 Balas

wslm. kena rajin pimpin tangan anak utk belajar melangkah. anak pertama sy dulu 11 bulan dah pandai berjalan. sy terbalikkan bakul kain yg tinggi tu,lps tu biar anak sorong². selain tu sy juga rajin pimpin kedua tangannya setiap hari. anak kedua pula,method yg sama sy guna. cuma kadang kerusi plastik sy biar dlm ruang tamu,anak sorong² utk kuatkan otot kaki. kena pantau,takut tersembam ke lantai. 10 bulan dah pandai berjalan utk anak ke 2. point penting di sini,ibu bapa mainkan peranan ajar anak. penat tak apa,kejap ja tu anak pandai. in shaa Allah