Kuning baby tinggi

Salam, ada sesiapa tahu mcm mana nk bg kuning baby turun? Anak saya masa discharge dari wad kuning bacaan 153, then naik ke 247, pstu dah try bagi susu formula sbb nurse kata utk turun kuning elok susu formula sbb sy darah o, tapi check balik naik lagi 274😭 ada sapa ada idea mcm mana nk turun kan kuning dah buntu dah ni😢

8 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

sy pn darah O. mmg lumrah anak akan dpt jaundice if darah ibu jenis O. petuanya cuma rajin susukan anak sj (bf) dan selang selikan dgn susu formula utk bg anak kerap kencing dan berak spya kuning cpt turun. jgn sesekali bg air masak tau.

Puan try minum susu kambing Hi Goat, dan kerapkan susu badan pada baby... Susu tu puan yang minum tau jangan bagi pada baby... Baby hanya boleh menyusu susu badan atau formula yang sesuai

8mo ago

Boleh saya tahu packing dia mcm mana ?

cari sengkuang cina sis.. Blend/tumbuk amik jus nyee lpstu bg baby minum.. Kalau blend jgn cmpur air.. 1 lg, anggur hitam.. Pun bole kasi baby rse airnyee, sis pun bole mkn skali

ank sy dlu sy bg mandi dgn air daun kucai,alhamdulillah 2hri ja trun kuning ank..

8mo ago

sy pon sama...mandikan ank dgn air daun kucai

cuba guna nie.. ank sy da 5 bln pkai.. alhamdulillah...

Post reply image

boleh mandikan dengan air rebusan halba 🤭

Kerap susukan baby insyaAllah trun kuning

puan sapu youbaby cream...