Kuning Baby

Assalamualaikum Mommy² semua, mcm mna ya nak cepat baby turun kuning? sekarang hari ke13 bacaan masih lagi 200 ke atas. Dah try mandikan mcm² yg org suruh masih xjalan. Baby jenis kuat susu dan berak lawas tpi kuning lambat turun. Sy dah beli susu formula jenama Dutch Baby, tu ja sy mampu beli 🥺 Ada yg prnh beri susu Fm tu ka dngn baby yg ada kuning ? berkesan tak.. nak beli juga susu yg brjenama tpi xmampu 😢 Hari tu baby masuk wad 1 malam skjap ja turun kuning sbb baby kna bagi susu Fm. Sy kadang jadi stress sbb anak pertama sy xmcm ni, waktu berpantang pun terganggu asyik pgi klinik / hospital saja

3 Balas

saya amalkan susu fm kambing dengan mandian bunga kantan .. inshaa-Allah kuning turun . baby saya kuning 119 , 143 , 209 , 116 dan last 86 .. Alhamdulillah , tak kena tahan ward .. Kita first mom ikhtiar mana yang mampu .. inshaa-Allah dengan izin Allah S.W.T ..

bg mandi dgn daun blimbing buluh sis ..insya Allah kuning akn trun cepat ..ank sya 4 kali cekup je tyme kuning

ibu darah O ke? anak sy kuning sebelum ni, sy bagi susu lactogen.

1y ago

sy bagi lactogen dari awal, baby kuning seminggu lebih je.