24 hari berpantang & usia kelahiran anak

Hari ke 21 kuning anak masih ada. Dalam bacaan 120. Anak kurang berak sbb 💯 minum susu ibu. Berak dlm 2x je sehari. Jadi doktor kta susah nk turun kuning anak kalau kurang berak. Buntu sy. Sy try bg susu formula jenama dupro Dumex tu pada anak. Nak suh dia berak². Oke ke ye bg susu formula? Ada sapa² yang anak dia minum Susu dupro? Mcm mna ibu² bancuh susu tu ye?? Blh share sukatan tak nak kasi baby mudah lawas. Atau ada apa² cadangan untuk kuning anak turun. Minggu depan kena amik darah lagi... huhuhu. #SeriusTanya #bantusharing

2 Balas

sy bg susu formula jenama nan sekali sehari je(1oz air,1sudu susu),di waktu siang sahaja..selebihnya susu badan setiap sejam..baby berak 6x sehari.cepat turun kuning..Sy juga minum susu utk diri Sy..

1mo ago

kerap jg baby berak ye. sy ank susah berak. sy risau huhu

sya pernah bagi susu dupro utk ank sya..mmg mnjdi utk cepatkn kuning tu turun...cth bancuh dia 2oz air ,,2 sudu susu

1mo ago

terima kasih ye