Bagaimana ibu nak terangkan pada orang sakit kontraksi tu?

Voice your Opinion
Rasa seperti sakit senggugut
Terlalu sakit sampai ke otak
Sakit dari pinggang hingga ke perut
Lain-lain (komen di bawah)

1557 respon

28 Balas

sy boleh kate mcm nk trcabut pinggang dan punggung bile contraction dtg.sbb sy pnh kena ank 1st ketuban dh dipecahkan dn kering tp baby still sgkut x kuar2.so doc decide emergency czer sbb prut still bsar wlopon ketuban dh kering.doc suspek baby besar.lpas 1 hour teran smpai abis tenaga dh ni.time nk kena pindah blik ot, x pasti la brape bed sy nk kena pndah dr labour room ke blik ot.x tergerak dh bdan nk gerak dan skit yg tramat sbb ketuban dh kering.remuk,renyuk semua rase ade.tup2 mmg bsar,4.3kg🤣

Rasa berlipat kali ganda dari senggugut. Rasa tu sampai x dapat tidur. Dia on off.. Bila datang contraction tu, rasa mcm nak hentak2 katil hospital tu🤣.. X boleh bawa bincang la rasa contraction ni😁

sakit macam tak boleh nak bernafas tapi boleh bernafas. sakit perut ke bawah.rasa sakit yg amat tak pernah rasa sakit macam tu.lepastu tiba² rasa nak terbuang air besar.padahal bukan sebenarnya..baby dah sampai kat pangkal paha tunggu nak diteran saja..

Orang tua2 kata sakit sampai tak boleh nak senyum. Sakit yg amat sangat rasa mcm tak boleh tahan. Rasa bergelora memulas perut mcm nak terbuang air besar. Tapi tak keluar2. Kita kepit sambil senyum2 baca segala doa dan zikir.

Xpernah kena senggugut jd xtau nak ckp sakitnya mcm mana 😂 Yg pasti bila contraction tu dtg, bergegar katil tu aku pegang, tangan laki aku pn boleh patah kalau aku genggam

rasa nk tercabut pinggang. Macam tulang punggung tu nk terpisah dr tulang bhgian atas badan huhu. maybe sbb baby tu menolak ke bawah mase contraction tu

Cm senggugut tp 1000x ganda 😂 mmg sakit betol rasa nak suruh semua nurse2 picit seluruh bdn (myb dpt krgkan sakit… but NO)

lebih teruk dr skt senggugut.baring sakit,duduk sakit,berdiri sakit.ms Tu terlintas mcm ni rupa nya sakit mak bersalin kn aku dl..

Time dia dtg tu x boleh nk ckp. Tp tu la lain org lain sktnya. Bykkn selawat dlm hati dan fikir yg positif shj.

betul..macam sengugut terok gila..mcm diperah2..sampai menangis nangis..mmg x dapat tido..nafas pulak ad hujung mulut je..