Sakit Anggota Badan Ketika Hamil

Sakit dia bukan main-main, ya. Lagi-lagi yang dah masuk Trimester 3, tambah lagi dengan perut dah makin besar. Phewww...sampai ke tulang rasa sakit tu, betul tak?

Sakit Anggota Badan Ketika Hamil
31 Balas

Dari 20w+ now dh 30w. Kesemua diatas. + sciatica pain dtg tibe2 terus rse nk jatuh, tak kaki kiri dia jdi di kaki kanan. Dh duduk lama ,nak bgun pulak sakit. Dah bangun berdiri nk duduk pulak sakit. Baring nak tukar posisi pon dah sakit. Semoga ibu2 diberi kelancaran sewaktu bersalin nnt💗

Jangan kan semester ke 3, dari week pertama ya tuhan sj tau rasanya lagi2 sakit belakang dah mcm cacing x keruan mlm xboleh tidur... syukur la siapa yg tk heavy sakitnya..

skit tramat sgt.tiap kli preg,msti bhgian pingng,pingul,paha skit smpai xblh nk agkt kki nk jln..seksa ny rsa.start dr trimstr ke2 skit.bjln pn dh cm nnek bgkok 3 dh..

apa yg korang consume utk hilangkan mual dan muntah ? saya da msok 4 bulan tpi alah saya sgt kuat.. berat saya pon menurun .

6d ago

mkn buah pear (yg texture crunchy) yg disejukkn & honey limau lonkam tu 🤭

xkira duduk atau baring badan mmg sakit. paling xtahan sakit pinggul kiri kanan dgn pinggul belakang. betul, sampai ke tulang sakitnya 🥴

saya br 36 week..ya allah...perut besar sangat..smpi nak tido x leh ..gerak terbatas...kalau baring sikit..mula rasa nafas x ok🥺🥺

paling ketara sakit dekat tulang punggung, pinggang dan belakang.. sabar jelah dh last2 macam ni.. sikit je lg

sakit kat bawah rusuk tu xtahan betull 🫠 llgi breast jenis besar , rasa nak angkat bagi bernafas sikit bawah tu 🤣🤣

semua sakit dah .. masukk 30 minggu keatas ni semua serbaa xkene dah ..

yg lain dah rasa cumanya gatal satu badan bila baby dah keluar semuanya kembali sempurna macam biasa