Kick kuat Trimester 3

nak tanya normal ke kalau dah masuk Trimester 3 ni, baby kick kuat sgt sampai rasa sakit senak macam tu ? kdg rasa sakit nyilu @ tajam macam tu kat perut. #firstmom

3 Balas

Ya normal sis. Baby makin membesar dlm tu, that's why bila dia buat pergerakan tidak kira dia kick or something memang terasa sangat. Ruang dlm rahim dah x membuatkan dia rasa bebas nak bergerak. Bertabah laa kita ya ? 😂🤭

3mo ago

Sy pulak masuk 30weeks ni rasa gerakan baby halus je. Dia gerak tapi rasa halus sgt. Tak mcm sebelum ni kuat tendang. Normal ke? #firstmom

Yup normal🤭 Saya setiap kali baby kicking boleh terdiam sebab rasa macam senak. Perut pun berombak😅

Normal sis. Baby semakin kuat, tulang pun terbentuk sempurna semuanya.