Tips nak kurangkan sakit contraction

Sakit contraction memang takleh bawak bincang. Masa pegi antenatal class, dia ada ajar cara urutan untuk mengurangkan sakit contraction. Caranya adalah, minta suami atau insan terdekat dgn anda untuk usap/gosok tulang belakang anda yg area pinggang/tulang dekat punggung tu. Gosok everytime masa contraction tu. Tak perlu air herba selusuh, tak elok.

1 Balas

Kawal pernafasan sis... Huhu klu time contraction tu cara okg mudah.. Kdg husband xley duk ngan kita pun time contraction