Betul atau tidak bersalin anak kedua kurang sakit berbanding anak pertama?
Voice your Opinion
Tak betul!
Betul sangat!

2220 respon

34 Balas

lain ank,lain pengalaman die,lain rasa die...ank sulung cntrction,then pecah ketumban, mmg cntrction sakit kt tmpt sebetulnye, ank no.2 cntrction,then pecah ketumban, tmpt sakit kt bhgian rahim, time tu pelik, tak sakit kt tmpt sebetulnye tapi sakit kat rahim...btul org kate lain anak lain pengalaman nye.

hari tu ada komen "harap x sakit" oooosahhhh harap.. sakitnya xboleh fikir dgn waras dah.. Hanya Allah je tahu sakit rasa xnak jejak dah kaki kt spital bersalin.. sakitnya smpai xnak ada suami dah.. 😅 anak sulung x sakit.. tp turun darah byk.. anak 2nd darah sikit² tp sakit mcm nk mati..

Tak betul pada Saya.. sebab anak pertama lahir 800gm.. anak kedua 3.8kg.. 😁😁😁 anak kedua lahir rasa mcm baru 1st time bersalin plk... 😊😊😊

Anak pertama x sakit.ank kedua perempuan lg sakit 😩kali ni anak ketiga harap macam abgnya masa bersalin..tp tiap bersalin g hsptl bukaan dah 8 .

Harapnya anak kedua ni lebih mudah..😔 walaupun skrg ni menghadapi mcm² masalah berbanding anak sulung. Mungkin byk dosa x terpandang.. 😭

4y ago

Sis anak pertama sis priod setiap bulan baby ok tak?? Saya pun sama risau jugalah

betul sgt2 no 2 kurang. no 3 lg kurang rase sakit. sbb tu bsalinkn dorg xde jahit or koyak.. #17Dec2020 #IbuRA #TAPSuperMoms #TAPSuperMomsDec

pαdα ѕαчα ѕαmα jα ѕαkít..чg kєduα ní lαín ѕgt rαѕα..ѕєtєlαh 16 tαhun..rαѕα mcm вєrѕαlín αnαk fírѕt вlk

ank pertama & kedua x sakit , melahirkan ank ketiga yg tersngat sakitt tem tu sy demam + selesama + batuk

Saya rasa sama sahaja.. bersalin anak k3 pun sama ja.. insyaAllah bhrp2 anak k4 ni pun sama ja.. aamiin

Atas individu juga,pengalaman masing2. Ada yang senang,ada yg perlu ambil masa lama di Labour Room.