Sharing penggunaan diapers(malam)

Saje nak share buat experiment sendiri. Utk baby pakai size S. Walaupun tukar diapers tengah malam, bangun pagi masih ada jugak kadang2 bocor. Sebelum ni pakai DRYPERS WEE WEE DRY (kalau harga RM29.90 size S82 keping, jatuh 34 sen sekeping), kalau baby berak asyik bocor dari tepi(dah make sure kemas elok tepi lepas pakai). Purata tukar dari 6pm-6am: 3 diapers, bila tukar bhgian bawah baby basah, makna penyerapan tak berapa sangat Then beli PETPET tape biasa (harga RM26.90 utk S80, jatuh 34 sen sekeping). Diapers cepat penuh, siang hari 3-4 jam dah berat. Purata guna 6pm-6am: 3 diapers. Bangun pagi asyik bocor. Bila tukar diapers bhgian bawah so2 basah, nampak la lembap2 kat kulit. Lepas tu cuba HUGGIES DRY ( RM29.90 size S82, jatuh 34 sen jugak sekeping). Purata tukar dari 6pm-6am : 2/3 diapers, bila tukar bahagian bawah baby tak basah, penyerapan bagus Then cuba MAMY POKO EXTRA DRY (RM28.90 S44, jatuh 68 sen sehelai). Purata guna 6pm-6am: sekali. Baby tidur lena, bangun pagi pun bahagian bawah kering, takda bocor atas katil. So kesimpulan walaupun dengar diapers murah, kita kdg2 tak terfikir pasal kekerapan penggunaan. Pilih yg ekonomikal dan penyerapan bagus utk kulit baby. Sekadar sharing. Skrg diapers murah pakai siang hari, yg malam pakai ok skit. Tidur si comel tak terganggu, kita pun takyah susah2 ? Jom pakat share jenama lain pulak sbb sy cuba yang atas je. Untuk manfaat parents2 lain ?

3 Balas

Ank sy pkai drypers saiz msa newborn. Masa bertukar ke s drypers balik2 bocor ja. Pet2 bru tukar da naik rashes. Skrg pkai diapex. Dari s smpai saiz m dh pkai. Rm25 70 keping. Bru ok 😅

5y ago

Ok la tu kan jatuh 36 sen skeping. Ank sy syukur la kulit ok pakai ape2 pun. Tapi jenuh la asyik kne basuh cadar je. Pstu pulak bila tuka lampin time dia tidur susah nk tidur balik. Sabo jelaa