6 Weeks pregnant

Saja nak share smlm genap 6 minggu. Mcm2 fikir sepanjang nak genap 6 minggu ni, sbb dah pernah gugur byk kali sebelum ni. Alhamdulillah semalam scan dah nampak kantung, baby, jantung. Rasa lega yang amat. Hari2 risau sbb alahan takde kecuali lapar 24 jam. Doakan saya dan baby sihat dan selamat sampai lahir ye kalini. Aammiinn

9 Balas

wahh 6w dh nmpk eh bby..haha sbb ad sy baca ad yg masih x nmpk bby lagi😅sy plk 2 org ank dua2 bkk buku lmbt 🤣so x tau la rupa bby 6w+ skrg sy 6w4d tapi sy check lps husband sy balik kursus nnt jela bln 11😅n bukak buku skli😂sbb blm sampai 12w 🤣takut kne bebel la sbb jarak ank nom 2 ni dekat sgt ngn 3 tgh preg ni yg nom2 bru 8m😂

12mo ago

Haah awak. Previous baby pun 5 minggu 6 hari dah nampak baby siap pakej dgr heartbeat. Cuma kalini takdpt dgr sbb doktor takbg sbb pernah ada history gugur. Tp nampak jantung dia degup2. Lama tu nak tunggu bulan 11. Wah rezeki anak dekat2. Semoga dipermudahkan sis

sy pn ggur bnyk kli sblom ni, aritu appointment dgn pakar o&g bru 6w2d nmpk kantung je, isnin ni 8w2d repeat scan lg ,.bharap sgt dh nmpk bby n heartbear .. InsyaAllah

12mo ago

InsyaAllah,. Aamin³ ,smoga doa yg baik brbalik pd sis jga ,🤗

Wahh sy pon 6 weeks skrg, ada wsap klinik swasta, DR suggest scan 8w nanti. Debor rasa sbb first time. Doakan baby sy sihatttt ya smua😍❤️

12mo ago

Saya takbole tahan nak tunggu 8 minggu. Tu 6 minggu terus check. Aammiinn ❤️ semoga baby kita sihat

Sama la , saya sebelum period da chck and tahu baby baru 3w . Mase 4w da scan ade kantung tapi perasaan risau tu smua ade sbb kita first momyy 😅

12mo ago

Sama, saya tahu saya pregnant masa baby 3 minggu 1 minggu sebelum tarikh period. Nak tunggu 3 minggu sampai first scan terseksa. Saya sbb dah byk kali gugur jadi trauma, asyik fikir baby kalini pun akan gugur jugak. Saya doakan baby awak supaya sihat sampai dia dilahirkan. In shaa Allah

Aamiin kita sama. Semoga Allah lindungi anak kita

12mo ago

Aammiinn ❤️❤️

Awak scan 6w .. Dkt scan tu pon btl 6w ye

12mo ago

Aah awak, tapi kalau taknampak pun normal je. Lain baby lain badan. Semoga nnti sis scan nampak and baby sihat ❤️

alahan xda tapi test upt terang x?

12mo ago

Terlebih terang awak. Saya check line progression saya hari2 sampai dapat dye stealer.

Sakit perut tak?

12mo ago

Cramp biasa tp normal rasanya sbb tanda rahim tgh membesar kan ? Turun darah semua takde. Hari2 lap pakai tisu nak check takut ada bleeding

moga yg baik2

12mo ago

Aammiinn ❤️❤️ terima kasih