Dilemaku 😂

Hi saja lah nak share. Waktu 25w saya scan details di swasta baby sihat dan gender “boy” yang bagi saya gambarannya jelas jugalah. Im so happy sebab saya memang nak boy even saya first time mom. Memang lah orang tak kata tak kesahlah gender apa pun asalkan sihat tapi tipu lah kalau kita tak berharap kat salah satu gender kan. Anyways, isnin ritu 28w saya scan di kk. Dr kata tak nampak apa so dr assume gender “girl”. Hahahahahaa. Saya dah beli barang2 baby boy. 😂. So kalau kita buat scan 5D boleh ke tengok gender sekali? Accurate tak gender scan kat 5D?

1 Balas

Scan 5D more to tengok facial features baby. So sono tak fokus untuk tengok gender. Pilih gender scan unless klinik tempat awak tu offer combo 5D scan + gender scan. BTW kena tengok jugak machine scan KK tu. Jenis yang outdated atau latest. KK saya jenis yang outdated. 😅 Memang tak pernah buat reference pun. Apa2 saya refer dengan gynae kat hospital swasta😁

1mo ago

Faham!! Dr KK tu pun ada kata mesin tu lama so nampak kabur je lah. 😂 baik saya akan cuba tanya klinik berdekatan untuk 5D tu nanti. Thank you respon awak. 🫶🏻🌸