Scan gender baby

Assalamualaikum ibu. Nak tanya sepa ada pengalaman scan kat kk, scan 25w hari tu tak jelas jantina baby, kata doc takpe kita scan lagi 28w baru 2 hari lepas scan doc cakp besar kemungkinan baby girl sebab, kalau baby boy akan namapk kantung baby boy kata doc. Nak try iuga scan kat swasta tpi takde buget, sy berjimat nak beli brg2 baby. Sepa ada pengalaman scan kat kk ? doc kata baby girl, keluar pun baby girl? Sy tak kesah juga pasal gender, yang penting baby sihat. 🤲🏻#firstmom

11 Balas

biasa baby boy senang je nampak sbb ade bebird, sy scan masa anak boy skali scan da nampak lelaki n setiap kali scan doc mmg confirm kan lelaki. time anak ke 2 girl, 4x saya scan tempat lain², doc nya tak berani nk confirmkan diaorg cm agak² je.. smpai la 28w bru tempat last tu terus confirmkan girl 😂 yg keluar mmg girl la. so lepas 28w bru sy berani beli baju n brg pink² 🤭 btw sy scan swasta tempat murah² je, sy cari yg tgh buat promosi. awk search la dlm fb kawasan tempat awk. mesti ada promotion utk scan bawah rm50 pn ada. kalau swasta cm rajin sket telek gender lama².. kk mmg tak la nak mengadap je , ramai lg dia nak layan. sy smpai ngantuk tetido tgu doc sono tu cari gender kt swasta. 🫣🤭

sy dulu scan kt swasta tk nmpak pun . bby pun tk bg kerjasama . asyik tido letak tgn kt muka , asyik kepit je . scan kt kk , doc bgtau girl .. keluar pun girl . skrg no 2 ni pun sama . scan kt swasta , pun tk nmpak muka .. kaki tgn semua kt muka . tp gender nmpak jelas .. doc kata boy . kat kk , doc tk bgtau pun gender ape . sy pun malas nk tnya . hhu .

Sy scan di sonobee masa 18w lg dh nmpk jntina jelas dh msa buat anatomy scan. Masa 21w scan di kk kejap je siap doc ckp x nmpk pn, padahal ay tgk doc x kelebek2 beria myb dia anggap x bsr lg. Nk clear g swasta. Sonobee tu murah je scan serendah rm18 je tau tp kn booking slot online lah

11mo ago

betul..sonobee lg murah dr lain2..sy ms buat growth scan nampak dh..rm 28..kalau nk gender je. rm 18..

Sy dulu anak pertama langsung x tahu jantina anak smpai bersalin . anak lelaki . masa shopping baju baby, suka tengok pink2 , sekali keluar baby boy . anak kedua baby girl tp msa shopping kelengkapan baby ..suka tengok pakaian warna biru 😅.. Sy sarankan sis beli ja unisex.

saya scan mmng tknmpk lansung , dari perut mmg 99% orang kata boys .. sekali keluar girls .. btw kdang ii scan kt kk 100% takbole percaya gender diaa jugakk .. melainkan scan swasta .. sbb dorng mmng akan cari betul ii .. kalau tkdpt dorng pulangkan duit

sy sampai kesudah scan x nmpk..g swasta pun same...hari last b4 czer,doc pkar try scan lg..pun x nmpk...hehee...malu nk tunjuk..rupenye..gegel

kat kk saya, doctor x ada masa dan usaha utk tgk gender. saya scan kat swasta je.

Sy scan dekat KK selalu tak nampak. baby silang kaki 😂 redha jelah

guna sonobee sis murah baru rm18 weekdays kalau weekends rm23 .

Saya scan KK baby boy keluar baby girl 😆