Sabun mandi

Sabun Carrie Junior sesuaikah untuk umur 3@4 Bulan?

Sabun mandi
18 Balas

Blh p lgi bagus guna jenama pureen anak sya guna dri lhir smpailh besa.. Guna yg wrna biru untuk bby bru lhir smpai 6 bln kulit bby kn masih lgi trllu sensitif kn nk guna jrnma knak2 kn.. Tpi klu kulit bby sis blh terima jenma ni, blh juga sya suka yg da lebel wrna hijau tu wanginye sya suka bby pun suka 😘

Boleh je kalau nak guna.. Cuma takut tak sesuai untuk baby infant sebab kulit baby selalunya sensitif .. Tapi ada je carrie junior untuk baby infant.. Takde color punya yang tu ok 👍🏼

3y ago

terima kasih utk info 👍

hmm tak pasti, rasa macam fragrance dia tinggi. bau kuat. kalau saya, saya tak prefer ni. i'd use pureen or anakku, bau baby, gentle smell. or i'd use odourless punya je.

Yg ni pedihkan mata anak, kesian baby. Saya bawah setahun pakaikan pureen/anakku. Takut la kalau kulit dia sensitive. Dah setahun lebih baru pakai carrie junior.

anak saya pakai yg ni jugak tapi yg berry sbb lagi wongii hehe .tapi saya kasi masa umur dh 1y .masa bby pakai pureen , anakku ..

Anak saya o-2 yr pureen/Johnson 2 tahun ke atas sampai sekarang anak 9 thn pakai Carrie junior

boleh sis. tp seelok nyaa pakai yg khas utk baby. sbb kulit baby masa ni kn sngt sensitif lagi

ank sy pakai cetaphil atau sebamed sj sampai umur 2 tahun. sb sy takut...kulit dia sensitive.

saya memang pakai mandian ni dari umur 2 bulan sampai sekarang setahun 1 bulan

Tengok kesesuaian kulit anak juga sis #TAPactiveusers