Nasi Goreng Vege - Resepi baby 10 bulan

Rupanya banyak sebab kenapa baby tolak makan selain daripada gatal gusi dan tengah melasak merangkak, kejap2 nak berdiri. Mamanya dah jumpa kenapa minggu ni Zaara tolak makan nasi. Dia nak makan nasi butir2 macam orang dewasa dah ? Dah takmau nasi lembik2. Apatah lagi bubur Sooo...mama buat nasi goreng . ? Alhamdulillah, banyak Zaara makan bila mama suap dengan tangan . Dapat rasa air tangan ibu. ? Bahan bahan : Nasi segenggam (lembut ye, bukan nasi lembik) 3 -4 ekor Ikan bilis (ditumbuk hampir lumat) 1 ulas bawang putih (ditumbuk hampir lumat) Capsicum merah Sawi Carrot Brokoli Isi ayam Sedikit minyak untuk menggoreng Cara cara : 1. Tumis bawang putih. Tunggu sebentar, masukkan ikan bilis. Kacau perlahan. 2.Masukkan isi ayam dan capsicum. Tunggu sampai ayam hampir masak. 3.Masukkan semua jenis sayur... Last sekali baru masukkan nasi putih. Kacau sebati semua bahan. 4. Siap. . * Memandangkan Zaara dah suka makan nasi butir, dah TAK PERLU BUAT BERAS FROZEN. Tanak nasi macam biasa. Lebihkan air sikit supaya nasi lembut. Lain ye dengan nasi lembik. * pelbagaikan warna dalam masakan untuk tarik minat anak makan.

Nasi Goreng Vege - Resepi baby 10 bulan
2 Balas

Yeayy nti leh try...terima kasih share..❤❤❤nak tanya ...sis biasa guna minyak apa ea tuk gorg bg bby sis mkn nsi goreng?

💗❤❤❤❤❤