Hai ibu².. saya prgnt 6minggu.. tp saya tlh d vaksin kan.. 😔sya btul² xtahu yg saya ne prgnt..

7 Balas

Insylah baik2 sja...sy dh sttle vksin..skrg kdgn sy bru 8 week..alhmdulillah kdgn sy ok..sblm dos 2..sy dpt tau yg sy prgnt..wktu tu bru 4 week..n sy rjuk dc bhgian vksin..so dy ckap bleyh truskn vksin 2..ikot trikh yg dttpkn..n alhmdulillah kdgn sy baik2 ja skrg..aamiin

3y ago

ok thnkx sis. sy cuba rujuk doc

InsyaAllah takde apa2. diorang ada guideline tu sebab masa awal2 ni ada morning sickness. tak la nanti morning sickness plus kesan vaksin yg biasa mcm demam, sakit kepala.

Sama macam sy sis.. lepas vaksin dos 1 bru tahu prgnant.. masa dos 1 tu anggaran 4 weeks. Rujuk dgn doktor dan sy teruskan ambil dos 2.. syukur baik2 shj, skrg week 13 dah..

3y ago

semoga Smua baik² jak sis.. positif jak kita ... dah doc ckp ok kan.. tawakal insyallah bby sihat² jak ibu² Smua pn sihat dan kuat ..

it's ok, saya Lps 2 dose vaksin bru tahu pregnt. bla pergi jumpa doc. doc ckp ok je tak ada mslh malah lebih bgs. semoga sis dan baby baik2 sahaja ok.

3y ago

SMA lh sis.. SA pn dah selesai dos2 .. alhdulillah..

Insyaallah baik baik sahaja. Saya tervaksin waktu kandungan 3/4 weeks mcm tu. So far baik baik sahaja.

3y ago

Fizer sis

its okey...saya 3 minggu lepas cucuk vaksin dos ke 2 baru tau prgnet 7week..

3y ago

alhmdulillah sis..

Takde masalah pon. Xpayah nk risau sgt.

3y ago

insyallah sis.. terima kasih sis