Bagaimana reaksi suami apabila tahu anda mengandung?
Voice your Opinion
Terkejut dan excited!
Biasa-biasa je
Takut dan tidak bersedia
Pengsan

21557 respon

239 Balas

terkejut, excited sampai menagis.. sebab suami memang tak sabar nak dapat anak. sebelum prgnant if period datang lambat pun dia dah excited. bila period dia kecewa sngat. alhamdulillah.. tak sabar nak jumpa baby 1st kami ni.. doakan untuk kami dan baby dipermudahkan segala urusan.. saya harap semua ibu2 pun kuat dan dipermudahkan segalanya.

x percaya dgn sy sekali x percaya.kami ttc hampir 9 tahun.beratus2 pregnancy test sy beli.kami plan nak buat ivf end of this year sebb duit baru ada.sekali lekat secara normal.alhamdulillah.doakan kandungan pertama sy sihat,dilindungi Allah ya

2y ago

alhamdulillah jaga bebaik kandungan tu 🙂 semoga urusan awan dipermudahkan

Suami biasa2 ja, sbb baru kahwin 2 bln dh lekat.. yg excitednya kakak2 sy sbb tak sngka adk dia dh nk jdi ibu.. sy doa kn akak2 sy berpeluang mempunyai zuriat seperti sy nnt ..Dorg dh menunggu 15 thn.. dan sorg kakak sy lg dh kahwin 4 thn..Masih menunggu kehadiran cahaya mata juga..Ya Allah semoga ada rezeki untk meraka suatu hari nanti..

family da bole expect kalau saye mengandung..cume saye tana terlalu berharap...takod kecewe lagi...selalu sedapkan ati simptom2 tu na mai period...malam tu ase ta sihat...terdetik na check..kebetulan ari tu sepatutnye period tapi ta mai..check double..Tuhan je tahu syukur nye ase time tu...reaction suami..family...happy sangat dorang

Dia takut nk excited masa tu. So, dia sembunyikan ekspresi muka dia time tu. Dah gi klinik konfirm betul2 & sepanjang pregnant tu dia very excited & very caring. Sampai bersalin, sampai anak dah nak start makan ni. Dia je tau macam mana kecewanya bila bini dia ni check upt asyik 1 line je. Now alhamdulillah. 🥰

sy sndri terkjut bila tnjuk suami , dia pun speechless. ayat first suami tanya bila tgk test kit tu " ni lelaki ke perempuan" hahah tergelak rsa . Allahu , kami bru 5bulan berkahwin , bru gugur brapa bulan lepas , Allah bgi rezeki yg kedua , skrg da 5minggu . alhamdulillah smoga kandungan sihat 🤲

suami mula² x prcya..sbb dya tau sy ada PCOS yg teruk .. tiba² lekat . walaupun suami yg syak sy hamil sbb swollen breast and sikit² nangis..suami beli 3bpregnancy test suruh test .. Selang sehari ..tpi susah sbb pkp..kja pun Selang 2 minggu .. takut xmampu bgi yg terbaik utk baby 1st ni😥😥

saya beritahu encik suami dgn tunjuk UPT tue lps tue bola kata ape nie...saya ckp la utk check pregnant test la lps tue terus xckp ape²...balik umah perasan la mata dia merah rupanya dia nangis dlm diam rupanya (cover macho)... Alhamdulillah nikah 16/6/2020 ...so hari nie dh 4 mggu 3hari... Alhamdulillah

4y ago

samalah ika, saya nikah awal 2 hari dari awak... selamat pengantin baru n mummy to be yerr

diri sendiri yang terkejut sebab nya anak first baru setahun , then da lekat yg kedua . pape pn bersyukur . dan akan kuat utk jga amanah dan tanggungjawab dari Allah . harap kuat jaga kedua2 nya . kerja dan uruskan anak . moga dipermudahkan segala urusan dunia dan akhirat . Aamiin .🤲

Ms tak datang haid, suami kerap tanya syg x dtg bln lg kan bln ni 😁 iyakan je..then rs x sedap badan pastu trus suami bwk g klinik..bila dia dpt tau positif, dia lah yg paling excited n hepi nk ada anak 🥰 anak kedua utk kelahiran tahun ni 😘😘