18 week gdm on insulin

Rase down sangat2 bile kene insulin. Saye baru je 18 week dah kene on insulin. Tengok orang lain 20 week ke atas baru kene insulin 😭

6 Balas

saya 27w inject insulin sis..sabar sis..kena gdm time preggy mmg sakit sikit...saya hari2 belapar..tpi kdg2 bacaan gula ttp tinggi...kdg2 mmg give up jugak...kita tgk jer org mkn sedap2..tpi kita nk mkn,takut gula tinggi..so last2 minum air kosong jer utk alas perut lapar..mmg sedih...😔

kawan adik sy awal tremister kena gdm on insulin. baru je td dia smbg dgn adik tanya. xperlu takut, follow je apa yg nurse dn doctor soh awak buat. inn shaa allah, awak dn baby xde pape☺️. bila kita xfollow tu je yg boleh mendtgkn bhya dkt baby kita

jgn stress sis,doc buat mcm tu utk kebaikan ibu dan baby dlm kandungan. sy dulu pun kena gdm seawal 12w. rasa down sbb kali ke 3 pregnant terus detect gdm. tp sy kuatkan semangat. Alhamdulillah sy dah selamt bersalin.

Alhamdulillah skrg dah 32week... baby sihat... kena serah diri awal 2week Sblom due... sy rasa lg ok insulin dr mkn ubat.. tp tu semua kena ikot nasihat doctor

awak... better insulin dari makan ubat. srs. saya pregnant je mesti on insulin and xde effect. kalau makan ubat saya jadi muntah. plus makan ubat x elok sgt.

1y ago

7 tu masa puasa. lepas sarapan akan naik 7 something

Sy baru 10weeks kena insulin jugakk.. gula tinggi, keturunan mmg ada kencing Manis 😢... mommy kena kuat

10mo ago

aamiin.. semoga d permudahkan urusan Puan