Bayi 5 bulan demam

rasanya perlu tak pergi klinik swasta ? smlm pergi hospital kerajaan emergency tunggu sampai 3 jam tpi blum smpai turn, baby tak tahan terpaksa balik. Demam on off dari smlm , pagi ni demam balik.. baby first time demam, tidur pun tak lena dia. bole tak bayi 5 bulan bagi makan ubat demam?

2 Balas

buat teknik sponging sis. kerapkan lap2 bdn anak guna air suam, kalau sy haritu guna air paip je, lpstu kerapkan menyusu, sy bg df dgn pam susu bg dlm botol bg lebih dr biasa. mandi pulak mcm biasa, pakaikan baju lubang2 kalau mlm, siang pakai pampers je.

seeloknya bawak pergi jumpa doktor puan. tak kisah kerajaan ke swasta. nanti doc akan suggest ubat apa yg sesuai untuk baby.