Baby 6bulan demam

Anak saya demam+batuk kahak+selesema on off dh masuk 3minggu dah hantar pergi klinik dn hospital cuma doktor bagi ubat demam, tekak baby sakit refuse makan cuma menyusu saja, dan hari ni tiba² dia lemah tak bermain kerap tidur. Apa yang patut saya buat ? #seriusnanya #pleasehelp

1 Balas

gune spray ulser utk dlm mulut..mmg cpt baik sbb utk pain.batuk selsema sy guna krim youbaby..spray sterimar utk bersihkan dn kuarkan hingus..dmm kerapkan mandi..klau ada buah lemon..asam jawa..klau jns sy suke bnykkan lap badan ank..mcm lipatan2 n tulang belakang..bg sejuk.ank sy alhamdullilah xpernah larat dmm.baru ni kne pnyakit kuku tgn dn mulut..bb xmkn xmnum..lemah.caranye sy btul2 ikut time bg ubt..mandi n basahkan badan dgn kerap..spray dlm mulut..bg susu guna syringe.awk bt mcm tu dlu..selagi bb blh mnum kerapkan mnyusu klau nyusu badan utk elak terhidrat..6 bln dah kan blh gune syringe utk bg air masak.ank larat dmm sbb ulser dlm mulut tu.tp klau mcm bb xnk langsung mnyusu or x aktf kne g hospital blk