Demam on off 38.9°c

Nak kena bawak pergi klinik atau hospital terus ke?? Buat masa ni saya cuma bgi ubat demam jer,anak akan okey sekejap 2/3 jam kemudian badan dia akan panas balik Boleh bagi pendapat??

1 Balas

Kalau sy anak start demam merengek mmg on the spot bawak klinik. Sbb nnti doktor akan tgk suhu badan lepas tu tgk berat badan dan umur. Then akan bg sukatan ubat demam yg sepatutnya pada baby tu. Kalau kita monitor sndiri n bg ubat sndiri kita xtau sukatan yg sepatutnya bg kt baby tu. Setiap sukatan yg doktor bg base on berat@umur baby tu sis. Bawak g hspital atau klinik trus.