Muka brakeout

Rasa nak menangis tgok muka sekarang. Hormon masa mengandung ni lain macam. Bukan apa kalau suami x kisah tak apa... (harap tak kisahlah) muka sy sumpah macam mak2.... Happy nk ada org baru... Tapi skin teruk... Seri mak baby. ambik kut😂

5 Balas

Sama sis, saya masa first trimester sampai ke second trimester muka breakout, sampai kat tepi bibir ni boleh tiba tiba terbelah macam joker tu 😂 saya dah la jenis suka berhias je, jadi drop confident masa awal pregnant tu. Mak dengan kakak saya tengok pun boleh nampak laa yang masa mengandung ni saya kusam suram je 😂 Tapi alhamdulillah husband jenis faham, dia selalu ingatkan jangan risau pasal muka ke apa, suruh saya happy happy je janji baby dengan saya sihat dah cukup katanyaaa. So saya pun buat tak kisah je dengan muka saya, redhakan ajeee apa nak jadi pun 😂 malu memang malu tapi inshaAllah semua orang faham pembawakan budak agaknya. Hormon kita pun tak betul masa pregnant ni. Sekarang saya dah third trimester, kulit saya licin balik awakk. Macam biasa balik. So awak jangan risau tau! Enjoy je each moment. Nanti baru ada cerita boleh cerita kat anak 😂

1y ago

Sy 3rd trimester ni... Makin bnyak pulakk keluar jerawat, minyakk hummmm tabahh

Pengalaman saya pula, dua2 kali mengandung mesti makin lama kulit ni jd mcm makin gelap. Mungkin sebab bby boy.. N kulit muka jd kering. Saya rasa low confident m stress sgt2. Dh la jenis pentingkan penampilan.. But lepas beranak, alhamdulillah skin makin lama makin back to normal. In shaa allah.. Sis jgn risau taw.. Sabar dulu. Ni kan perjuangan kita. Lepas beranak, semua akan back to normal ok♥️🥰

1y ago

Harap better soon... Tq siss

Saya awal2 mengandung muka naik jerawat teruk . Lama2 elok dah muka . Jangan down okey kadang memang lepas bersalin baru boleh muka elok semula . Memang pembawakan budak macam tu dia ambil seri kita hihi 😘

1y ago

Tq rasa bukan sy seorang je lalui fasa muka brakeout cmniii😭semangat sikit

sy pula tngan kaki smua berparut hitam2...kulit trsngat snsetif...d gigit nyamuk je pun boleh luka...

sy pulak breakout kat belakang, belakang badan dah mcm chipsmore. sblm ni mcm kulit telur licin je haha.

1y ago

Belakang pon ada, perut pun jugak... Dlm rmbut pon ada... 😂