1 month baby dibagi durian

Rasa mcm ibu yang gagal bila sesuka hati org sumbat anak kita dengan durian. Rasa nak luruh jantung ni . Padahal dh banyak kali ckp baby bawah 6 bulan takleh mkn pape kecuali susu. Tp tetap buat. Konon kata nnti besar dia akan minat mkn durian. Hmm entahlah . Sedih sgt hati ni. Kenapa org luar takleh respect decision kita as a mother . Tu kan anak kita. Biarlah kita nk besarkan cara kita.

1 Balas

immediately ambil anak dan warned them. ibu kena tegas demi kesihatan dan keselamatan anak. pernah sekali my relatives buat mcmtu. terus sy sound depan2. bukan niat nk kurang ajar tapi kena ingat penyakit zaman skrg tak sama mcm zaman dulu. dulu bby tak ada byk imunisasi mcm skrg ni. anak dh 1 tahun, dorg akn tanya dulu benda2 ni blh bg anak sy mkn ke tak. if I say no. it's a no.

11mo ago

ya ibu, for your baby's safety and health. xde makna bg mkn awl2 bby akn suka. bby sy sejak 5 bulan dia dh ada interest nk mkn, tp sy tetap hold smpai umur dia 6 bulan. relatives nk cuba suap juga masa tu. I said solid no to them. ada juga dorg ckp bby sy akn jd picky bla bla bla. but alhamdulillah smpai umur dia setahun skrg ni, lngsg tak picky. dan everytime relatives nk suap mkn, I will ask 1st apa yg ada dan sy sndri rasa dlu. if too sweet/salty, sy sndri akn adjust dulu.