Alahan awal pregnancy

Rasa down sgt2 sebab pregnant kalini kena alahan teruk..badan rasa lemah sgt..kadang-kadang rasa mcm hypo,nak baring je xnak buat apa2..solat pun xlarat,buat solat duduk sbb bila sujud je rasa nk muntah dr awal solat sampai akhir..nak masak,mengemas rumah,semua xlarat..kesian suami & anak2..bila makan or minum lebih sikit akan muntah balik semuanya..rasa mcm ada angin xlepas,tekak pun rasa pahit..hidung jadi makin sensitive,mudah terbau benda2 yg kurang menyenangkan..ada rasa sedih & down sbb suami ckp saya malas & mengada-ngada pregnant kalini..sedih sbb saya dah 3x pregnant tp xpernah kena alahan..ni 1st time kena alahan teruk cmni😭

17 Balas

sama la Mcm Sye morning sickness teruk SGT2..bau ape2 pun xbole..asyik nk muntah n loya semcm..nasib baik husband memahami dan membantu keadaan Sye awal kehamilan..😘 tapi skg da 23week Alhamdulillah..😃🤲

Sama la.. Saya skrg alah teruk sampai masuk air and ubat gastric. Muntah sampai berdarah and dada sakit sgt. Since drip air , keputihan jadi warna coklat and berdarah. Takut sgt 😭

3y ago

Moga cepat sembuh awk...

sama la kita yang, ase nak baring je... banyak tido... hurmm... sabar ya, harap suami awk lebih peka dan faham awk, aamiin .. jangan rasa down, mummy kena happy2 dan jaga emosi...

allahu...siannya suami x memahami..biar suami plak yg rsa alhan ni,bru dia thu,ngada2 or tak..moga kuat sis..

tq semua byk bg sokongan..pd yg senasib tgh fight dgn alahan,semoga kita semua kuat..

Sama macam saya bukan main alahan kali ni tapi saya asik muntah jaaaa tanpa hentii

peel pregnant semua xsama..enjoy your pregnancy ok