Down. Lemah. Tak semangat

Rasa down sedih sgt2 bila suami ignore bila kita teringin nk makan ssuatu. Padahal bkn mahal pun. Klu ikutkan nak je keluar sndri tgh malam dapatkan. Tapi kita nk tgk effort suami camna. Takkan semua kita yg usahakan sndiri. Bulan2 puasa ni bkn smua mkanan kita selera. Tapi bila dah ngidam sesuatu tu fhm2 la sedih nya camane bila x dpt. Bila dia teringin ssuatu, sanggup kita masakkn walupun diri ni x berapa larat. Rasa sperti x dihargai langsung sgala usaha. Lemahnya diri ini di sisi Allah, bnda camtu pun nak amik hati. Tapi saya ni manusia biasa 😭 kawan2 tlg bagi semangat. Stiap malam saya nangis. Nak pregnant kalini langsung xde smangat. Dgn penat jaga anak pertama yg masih kecik lagi. Checkup sorg2. Hina ke saya ni jadi surirumah. Kenapa buat saya mcmni

1 Balas

sye masa mengandung hari tu, apa yg sye nk mkn semua sye beli sndirii. bila x jumpa apa sye nak bru suruh husband carik kan. bukan apa kekdg die bwk balik tu x kena dgn selera kite lah, x sama mcm kite imagine lah ape lah. sbb sye masa mengandung jadi byk songeh. jadi utk x nak memanjang kan cerita nnti, baik beli sendiri. duit mintak husband 😂 sbb selalu nya bila x kena selera tu jadi gaduh je manjang, kecik hati la, sedih la mcm2 la jadi nnti.

1y ago

sbenarnya dah banyak kali cari makan sndri apa2 yg teringin. mungkin sbb dah jadi kebiasaan dan lama2 bawa bnda yg negatif. suami jadi goyang kaki n ignore bila kita minta sesuatu. sbb dia tahu kita boleh cari sendiri. tapi sampai bila😭 ada masa nak jgk tgok effort dari suami tu. supaya dia rasa mngandung 9 bulan tuu bkn bnda yg mudah